Unplug and switch off for a better everyday life

Kuala Lumpur, 29 Jun 2018 – IKEA, pakar perabot rumah, menyeru rakyat Malaysia untuk meneroka pentingnya tenang dan selesa melalui kempen Make Room for Nature. Melalui kempen ini, IKEA berharap untuk menyerlahkan peranan rumah sebagai tempat untuk membaiki, memperbaharui dan memulihkan daripada tekanan dan tekanan kehidupan seharian.

“Kempen Make Room for Nature adalah sebahagian daripada visi kami untuk mewujudkan kehidupan seharian yang lebih baik bagi ramai orang. Ia bersinar cahaya pada kehidupan moden, di mana semakin ramai orang hidup di dalam hutan yang penuh dengan asap, yang berwarna terang. Kempen ini menyambung semula dengan alam semula jadi dan diri kita, dengan rumah sebagai tempat tinggal dan melarikan diri dari tekanan kehidupan moden, “kata Timbalan Pengarah Runcit Gerard Jansen, IKEA Malaysia.

“Dalam gaya hidup hari ini yang cepat dan ‘sentiasa-aktif’ hari ini, meluangkan masa untuk tenang dan berehat lebih kritikal berbanding sebelum ini. Ini hanya akan menjadi lebih penting pada masa akan datang. ”

Mengikut kajian IKEA Life di Rumah 2017, 1 dari 2 rakyat Malaysia merasakan bahawa mereka tidak menghabiskan cukup masa dengan keluarga mereka. Di samping itu, 21% rakyat Malaysia tidak berasa mental di rumah, sukar untuk memutuskan dari kehidupan mereka di luar rumah. Perjuangan ini lebih menonjol di kalangan ibu bapa, dengan hampir separuh daripada mereka berjuang untuk mencari keseimbangan yang betul apabila menggunakan teknologi di rumah.


Tetapi ia bukan semua azab dan kesuraman. Semasa menjalankan kajian Life di Home, IKEA mendapati bahawa ruang peribadi menggalakkan kebahagiaan di rumah. Khususnya, ruang tamu dan bilik tidur memainkan peranan penting dalam pembaharuan, kelonggaran dan pengisian semula.

IKEA telah mengenal pasti beberapa tumpuan utama untuk membantu Membuat Bilik untuk Alam:

Dapatkan selesa – Sama ada sentuhan lembut sofa yang selesa, atau aromaterapi yang menenangkan, keselesaan adalah berbeza untuk semua orang dan keperluan untuk perubahan sepanjang hari.
Cari tenang dan damai – Slip ke kepompong anda sendiri dan melarikan diri dari kekacauan. Ini boleh menjadi bilik peribadi atau hanya sudut yang tenang, yang mana lebih baik untuk setiap individu.
Menggunakan bahan semulajadi – Di dunia pesat sekarang, ramai orang terputus dari alam semula jadi. Dapatkan semula Alam Ibu ketika kami mengelilingi diri kita dengan bahan-bahan semula jadi, kehijauan, dan kesunyian.

Menguatkan kesan pemulihan tumbuh-tumbuhan – Bawa tanaman ke dalam rumah untuk mewujudkan suasana yang menenangkan. Tumbuhan mempunyai kesan pemulihan dari segi fizikal dan mental. Mereka hijau, yang neutral dan oleh itu mempromosikan kelonggaran.

IKEA menawarkan beratus produk yang direka dengan baik, berfungsi dan mapan yang mampu dimiliki oleh ramai orang. Sama ada sofa lembut untuk tidur yang sempurna atau kerusi kegemaran anda yang baru untuk menggulung buku, mencari inspirasi di IKEA dan mula Buat Bilik untuk Alam hari ini!

Untuk maklumat lanjut sila lawati IKEA.my

(Visited 73 times, 1 visits today)
%d bloggers like this: