Inovasi yang bermakna kepada anda bersama Philips

5

Apakah itu inovasi? Menurut sumber rujukkan Kamus Dewan Edisi Keempat. Takrif  Inovasi ialah sesuatu yang baru diperkenalkan seperti kaedah, sistem, adat, dan lain-lain yang baru. Dalam erti kata lain mengadakan atau memulakan sesuatu yang baru.

Jika kamu semua di beri peluang untuk membuat sesuatu yang baru dapat memberi manfaat buat semua rakyat Malaysia. Apakah sumbangan yang akan anda lakukan?

Kalau aku? Aku akan cadangkan.

3

Macam mana pula dengan pendapat anda? Oppss. Jangan biarkan pendapat anda hanya terkubur di dalam hati. Luahkan dan sumbangkan idea anda bersama Philips kerana idea yang bernas dan mendapat undian terbanyak akan direalisasikan oleh Philips.

Seronokkan kalau kita dapat sumbangkan idea untuk masyarakat pada masa yang sama jika kita bertuah dapat pula hadiah. Berbaloi kan? Anda boleh sumbangkan idea di sini

4

Philips memberi dua tema pilihan untuk anda iaitu Kehidupan seisi rumah yang sihat atau Bandar yang lebih selamat.

Tidak sabar untuk menyertai pertandingan ini? Bagaimana caranya? Lihat gambar di bawah atau klik sini untuk maklumat lanjut.

1

 

Hanya satu sumbangan idea anda selangkah memenangi hadiah bernilai sehingga RM5000. Tertanya-tanya apakah hadiah yang bakal di menangi?

2

 

Hadiah Utama (Idea Yang Terpilih):

1 unit ‘Philips Viva Collection Airfryer’
1 unit ‘Philips Viva Collection ME Computerized Electric Pressure Cooker’

5 Hadiah Saguhati (Idea Yang Tersenarai):

1 unit ‘Philips Living Colors Bloom Black’
1 unit ‘Philips RaGa MP3 Player’

Jangan berlengah lagi. Cepat sumbangkan idea anda dan kongsikan bersama keluarga dan sahabat handai mengenai pertandingan ini. Mereka boleh mengundi melalui facebook dan twitter. Ingat!!!  Undian terbanyak idenya bakal direalisasikan oleh Philips. Lagi banyak anda kongsi lebih cerah peluang untuk menang.

Sertai perbualan #meaningfulinnovation di Facebook, Twitter @PhilipsMY dan Instagram. Untuk maklumat lanjut layari http://www.meaningfulinnovation.asia/malaysia/my/

 

butterfly

Dengan kerja sama The Butterfly Project. Inovasi akan tersebar luas. 🙂

Contoh idea :

Untuk menggelakkan kes-kes rompakan atau ragut di tempat yang sunyi seperti di jejantas awam. Saya cadangkan perlu ada kamera litar tertutup dan penggera keselamatan di pasang pada setiap jejantas yang ada. Dengan pengawalan kamera litar tertutup dan penggera keselamatan ini kes-kes ragut dan rompakan dapat di kurangkan. Bandar kini bukan sahaja lebih selamat malah sifar jenayah.

Malaysia Free Sample
%d bloggers like this: