Friso Gold membantu anak Kuat dari Dalam

friso gold 4

Rata-rata ibu ayah semua mahukan anak mereka sentiasa sihat dan ceria. Tapi tahukah anda apa yang mebuatkan si manja kita kekal aktif? Ini kerana apabila mereka kuat dari dalam.

friso-gold-4-c

Jika anak sihat pelbagai aktiviti boleh di lakukan bersama. Percaya atau tidak tengok sahaja gambar anakku Akmal Imran yang ceria menerokai alam sekitar dan bersemangat melakukan aktiviti beriadah. Setiap petang kami akan luangkan masa bersama bermain di laman rumah. Jika sebelum ni Akmal Imran agak takut untuk mencuba sesuatu yang baru kini tidak lagi.

Seiring dengan tumbesaran dan kematangan, dia sekarang mula berfikir dan mula ingin berlajar sesuatu yang baru tanpa aku sedari dia mula membantu aku dengan menyiram pokok bunga tanpa bantuan aku. Bagi aku ini satu peningkatan yang membuatkan aku bangga menjadi ibunya.

FRISO GOLD 4

Ia bermula apabila anak kita kuat dari dalam. Salah satu puncanya ialah aku mula berikan Akmal Imran minum susu Friso Gold 4. Gabungan di antara Alam Semulajadi dan Sains melengkapkan nutrisi yang di bekalkan kepada anak kita di samping memastikan setiap langkah pemprosesan terjamin kualitinya.

friso gold

Di hasilkan oleh alam semulajadi, susu Friso Gold di datangkan dari ladang milik sendiri di mana sumbernya dari lembu yang di ternak di Belanda. Dengan pengalaman lebih 140 tahun dalam bidang tenusu, sudah pasti susu yang di hasilkan berkualiti tinggi. Di tambah baik pula dengan Sains, kerana setiap langkah proses dari ladang hingga ke kilang di kawal bagi menjaminkan nutrisi susu sentiasa di pelihara.

Friso Gold 4

Selalunya kita akan masak makanan untuk anak tanpa di sedari haba yang tinggi telah merosakkan struktur semulajadi protein dan hasilnya zat-zat akan rosak dan musnah. Begitu juga dengan susu formula. Setelah protein rosak, ia tidak mudah diserap oleh usus dan boleh mengakibatkan anak kita mengalami masalah pencernaan, sakit perut, sembelit dan ketidakselesaan perut. Oleh itu Friso Gold telah mencipta Teknologi LocNutri untuk mengatasi masalah ini.

Teknologi ini hanya menggunakan sedikit haba semasa proses penghasilan formula, supaya protein susu dapat dipelihara tanpa menukar struktur asal protein tersebut. Ia dapat membantu nutrien untuk mudah diserap oleh badan. Kenapa protein ni penting? Mestilah! Sebab Protein memainkan peranan yang penting dalam otot, kulit dan pengeluaran rambut. Selain dari menyokong sistem imun dan membantu dalam pengeluaran antibodi, ia menjaga anak-anak kita selamat dari luar dan dalam. Untuk lebih mudah faham boleh tonton video di bawah 🙂

Apabila anak kita mempunyai penghadaman yang baik, dia akan menjadi lebih kuat dari dalam, sekali gus membolehkan mereka untuk meneroka lebih banyak aktiviti di luar dengan kita. Membina lebih kuat di dalam, jadi dia belajar lebih baik di luar. Anak kita sentiasa terdedah kepada perkara-perkara yang baru dan menarik di dunia. Sistem penghadaman yang sihat bermakna anak kita akan kurang tertekan dan akan mempunyai lebih banyak tenaga dan semangat untuk menikmati semua jenis aktiviti dengan kita.

friso-gold-4

friso gold 4

Sampel Percuma : https://www.frisogold.com.my/en/get-a-free-sample

Untuk maklumat terkini Friso Gold : Friso Gold Malaysia Fanpage

Lebih info mengenai Friso Gold : www.frisogold.com.my

%d bloggers like this: