Veet Sensitive Touch Electric Trimmer Review

veet sensitive touch electric trimmer

Kecantikkan adalah sinonim dengan wanita. Dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Begitu juga dengan menguruskan ketrampilan diri.

veet sensitive touch electric trimmer

Veet baru-baru ini telah melancarkan Veet Sensitive Touch Electric Trimmer di mana ia memudahkan wanita dalam proses penjagaan dan perapian bulu. Veet Sensitif Precision Beauty Styler adalah peranti pertama daripada Veet disesuaikan khas untuk mengurangkan dan membentuk dengan tepat bahagian-bahagian badan yang sensitif seperti muka, bikini dan ketiak.

Cepat & Lembut pada kulit
Bilah memotongnya tidak menyentuh kulit, jadi tidak perlu risau tentang luka

Ketepatan
Aksesori khusus untuk mendapatkan bentuk dan gaya yang tepat.
Sesuai sangt untuk yang ingin cepat touch-up, walau di mana sahaja

Untuk satu set veet sensitive touch kita akan dapat:

Veet sensitive touch pencukur elektrik

1x Beauty Styler
1x 2-sided precision head for optimal eyebrow shaping
1x Bikini trimming head
2x Comb attachments
1x Styler cap
1x Cleaning brush
1x Beauty pouch
1x AA battery included

Cara-cara nak guna veet sensitive touch

  • Untuk kening sempurna:

**Langkah 1: Trim bulu kening dengan menggunakan bilah kepala kecil dan masukkan sikat, Laraskan peranti di atas bulu kening, kemudian gerak melawan arah pertumbuhan rambut.

veet sensitive touch electric trimmer

**Langkah 2: Membentuk, Untuk kening sempurna, keluarkan sikat tadi dan gunakan bilah kepala kecil dengan menolak secara lembut ke seluruh kening. Kening korang akan cantik terbentuk.

veet sensitive touch electric trimmer

Video Tutorial

  • Untuk bikini shape

Gunakan bilah kepala besar, Sentuhkan pada kulit dan gerakkan peranti melawan arah pertumbuhan rambut. Tidak perlu risau akan luka

veet sensitive touch electric trimmer

Video Tutorial

  • Untuk bulu di atas bibir @ misai dan di bawah dagu

Gunakan bilah kepala kecil tanpa sikat dan laras pada atas bibir, dan gerakkan perlahan-lahan melawan arah pertumbuhan bulu atau misau. Begitu juga untuk bulu di bawah dagu dan leher, hanya perlu tukar kepada bilah kepala besar dan gerakkan peranti melawan arah pertumbuhan rambut.

veet sensitive touch electric trimmer

  • Untuk sideburns

**Langkah yang sama seperti kening

veet sensitive touch electric trimmer

Sebagai personal review aku akan cukur bulu di bahagian atas bibir. Dengan menggunakan langkah yang di sarankan. Mula-mula aku pun risau juga, bilah ni tajam ke? Sebelum test dekat muka aku on peranti ni, siap pegang dengan jari. Tetapi jangkaan aku meleset. Hehehe. Seperti yang di janjikan oleh Veet, memang tidak mendatangkan kecederaan atau luka semasa guna alat ni. Jadi… jangan takut okay! Bilah tidaklah tajam seperti pencukur bulu biasa. Namun dapat memberikan kesan yang sama dengan pencukur biasa, malah lebih baik dan tepat. Amat sesuai untuk membuang bulu-bulu halus di tempat yang kecil di belakang telinga dan sekitar bawah hidung. Trim anak-anak rambut bagi kemas. Memang terbaik!!!

Veet sensitive touch pencukur elektrik Veet sensitive touch pencukur elektrik

 

 

 

 

 

 

 

 

Sebelum                                                     Selepas

Veet sensitive touch pencukur elektrik Veet sensitive touch pencukur elektrik

 

 

 

 

 

 

 

 

Sebelum                                                     Selepas

Apa yang lebih menarik tentang veet sensitive touch electric trimmer ni. Ia di datangkan khas dengan penutup yang comel untuk mengelakkan kekotoran, berus pembersih – untuk membuang bulu-bulu yang tersangkut di celah-celah bilah, serta uncang penyimpan. Kalau macam ni bolehlah simpan dalam handbag, usung ke mana sahaja. Hehehe.

Veet sensitive touch pencukur elektrik

Sebelum terlupa harga pasaran untuk Veet sensitive touch electric trimmer RM119. Boleh juga dapatkan di store berhampiran atau secara online seperti di Watsons, Guardian dan Lazada.

(Visited 84 times, 1 visits today)