Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel with Aloe Vera Toner bukan sekadar toner

Thayers Rose Petal Toner

Cuaca yang tak menentu Panas dan kadang-kadang hujan boleh membuatkan kulit kita kering dan kusam. Untuk atasinya aku dah cuba produk ni bukan hanya untuk kegunaan wanita yang ingin menjaga kecantikkan malah ia boleh di guna seisi keluarga.

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner

Apa produk yang macam best jer. Memang syiok… Produk ni merupakan toner yang di hasilkan dari Witchazle dan Rose sudah pasti membuatkan kita teruja nak cuba. Sebelum ni aku pernah buat short review mengenai toner dari Thayers ni tapi kali ni aku nak cerita lebih sikit. Bila dah dapat info banyak kegunaan apa salahnya aku kongsikan dengan korang.

JIka sebelum aku hanya gunakan toner ni seperti toner-toner yang kebiasaan.  Secara jujurnya aku memang jarang pakai toner dan kalau ada dalam set pun selalunya aku akan skip pakai. Tapi tidak lagi dengan Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner kerana tidak ada alasan untuk membuatkan aku lari dari menggunakan produk 1001 kebaikkan . Sebab apa? Jom tengok apa yang boleh kita gunakan dengan Rose whitch hazel toner. Aku nak wat kelainan sikit.

a) aku gunakan sebagai cecair yang boleh mengurangkan kelikatan clay mask. Seperti aku yang suka gunakan clay mask, agak sukar sedikit untuk sapukan pada wajah kerana tekstur yang agak tebal dan likat, jadi campurkan beberapa titis toner ke dalam clay mask dan ia akan melarutkan clay mask tadi jadi kita tidak perlu membazir untuk guna kan clay mask yang agak mahal. Bijak…bijak…

thayers rose petal

b) Mist muka. Aku selalu bawa mist ni dan letakkan dalam bag tangan. Bila rasa muka letih atau ngantuk. Terus capai dan spray kat muka. Lepas spray kat muka tepuk-tepuk manja sikit supaya ia dapat menyerap dangan lebih cepat.

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner

c) Mask. Yang ni simple sikit. Hanya perlu rendam kat sheet mask ke dalam toner ni. Agak-agak mask ni dah serap toner ni sepenuhnya. Letakkan di wajah sebelum tidur.

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner

d) Wipe. Ambil beberapa cotton pad, letakkan ke dalam bekas kedap udara dan tuangkan toner ke dalam bekas tersebut. Bila nak guna. Hanya ambil dan pakai.

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner

e) Body mist/deodorant. Cuaca yang bahang sekarang ni buatkan kita kuat berpeluh. Jadi semburkan pada badan untuk rasa sejuk, segar dan buatkan badan bau wangi.

f) After shave. Selepas bercukur tak kita baik lelaki atau wanita. Sapukan Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner ini selepas bercukur bagi mengatasi keradangan kulit.

g) Kurangkan sembab pada mata. Ambil cotton pad yang telah di rendam dengan toner tadi. Letakkan pada mata. Relax sambil menghidu bauan rose yang segar.

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner

Thayers Rose Petal Toner

h) Kurangkan alahan ruam lampin. Yang ni aku cuba sapu kat ruam anak aku. Nampaknya semakin berkurangan kerandangan kulit anak manjaku ini.

Siapa kata Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner ini hanya sekadar toner? Dah teruja nak beli? Pelbagai variasi ada menanti seperti lavernder, cucumber, lemon dan peach. Dengan harga RM45 dalam saiz 355ml boleh di dapatkan di Natta Cosme.

Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner

Sebelum terlupa. Sempena sambutan hari wanita sedunia. Natta Cosme telah mengadakan promosi dengan setiap pembelian RM80 korang akan dapat diskaun sebanyak RM10 dengan hanya menggunakan kod kupon seperti di bawah. Hanya sah sehingga 15 Mac 2015.

COUPONCODE38 (1)