Pembukaan Sothys di Bandar Menjalara | imahtalks.com

Pembukaan Sothys di Bandar Menjalara


Hai korang, Thanks sudi bertandang kat blog yag tak berapa siap ni. Sambil2 dok mengarang post hari ni. Sempat gak aku tengok cerita korea yang copy dari kawan aku masa kerja kat MIMB dulu. Tajuk dia coffee house. Bagi aku cerita ni penuh dengan moral. Dari seorang amateur boleh jadi seseorang yang pro. Yes, I am amateur. Watak perempuan dalam cerita tu macam aku. Jenis clumsy sikit dan suka dok berkhayal dan bersungguh-sungguh. Lurus. Orang kat ofis aku dulu kata aku lurus. Tengok cerita tu boleh jadi inspirasi sikit.

Ok! Cukup pasal drama bersiri Korea ni. Untuk post kali ni aku nak ceritakan pasal satu produk kecantikkan. Masa 21 sept hari tu aku pergi pembukaan satu saloon kecantikkan sothys Bandar menjalara. Sambutan agak menggalakkan. Meriah… Ada makan2, lucky draw, contest(walaupun aku tak  menang satu pun) dan benda favourite aku ialah sample… Huhuhu…

1

 

Produk ni dah 10 tahun kat Malaysia (katanyer!). Macam tak pernah dengarkan? Memang tak der pun sebab produk ni  asal dari Paris. Kat Paris dah 60 tahun dah. Bila di Tanya balik, beautician dia yang bernama Phoebe tu dia kata memang tak ada keluar iklan untuk produk kat Malaysia. Produk ni memang bagus, jadi orang hanya tahu dari mulut ke mulut. (Erk boleh ke macam tu?)

563086_10151867422644763_234161967_n

Beratur ambil freegive. Seronok jer semua. (Terpejam lak mata den!)

Aku pun cuba ngetest2 produk ni. Antara produk yang aku cuba moisturising la apalagi?. Kulit aku ni kan kering, jadi masa aku cuba sapu kat tangan. Skin texture rasa lembut macam velvet. Ni yang buat aku nak capai satu.

Lepas daripada tu, dia ada contest untuk kelembapan kulit. Sebelum tangan aku di sapukan losyen tahap kelembapan aku 34. Lepas sepuluh minit pakai dia test balik terus naik 73. Agak banyak gak la kenaikkan dia. Aku tengok kat macam ada chance nak menang. Tetapi apa kan daya bukan rezeki agaknyer.

6

Masa dapat sample tu, adalah di selitkan dua baucer. Baucer facial. Harga untuk satu sesi facial ialah RM190 tapi pada hari tu korang boleh beli satu sesi facial dengan harga RM90. Baucer satu lagi pulak untuk produk. Dengan pembelian RM150 ke atas korang boleh beli produk tu dapat less RM50. Itu semua kena beli hari tu jugak. Dah kata promosikan?

10  8

3

2

Yang kat bawah ni free gift yang dia orang kasi kat semua yang datang…Vitality cleasing milk dan Light hydrating Cream.

a

Ada banyak lagi tempat pembukaan dia nak buat. Kena rajin2 la korang follow fanpage dia. Hari tu kerja aku ambil gambar produk jer. Nak letak gambar sendiri pun cameraman aku tak ikut.

575234_10151849622224763_1192690222_n

Sothys Malaysia Fanpage

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.