Maybelline The Powder Mattes Lipstick

Perempuan mana yang tak suka kan lipstick aka gincu kan? aku salah seorang dari mereka. Bila dah terjebak beli satu warna dalam satu jenama, pastu aku akan beli warna-warna lain buat koleksi.

http://imahtalks.com/wp-content/uploads/2019/06/Maybelline-powder-mattes-lipstick-2.jpg

Macam lipstick Maybelline Matte Powder ni. Asalnya aku hanya beli Touch of Nude. Sebab dah berkenan dengan tekstur dia. Mulalah aku pun kumpul satu-satu warna dia. Setakat ni aku hanya ada 7 warna sahaja seperti Touch of Nudes, Plum Perfection, Toasted Brown, Avenue C, Technically Pink, Almond Pink dan Nude Illusion. Yerla beli warna yang berkenan di hati. Kalau ikut nafsu wanita mau jer beli semua warna. hehehe…


Maybelline powder mattes lipstick

Masa pertama kali aku oles lipstick. Rasa ringan sesangat dan tekstur dia creamy. Macam tak sapu apa-apa. Tapi warnanya lekat kat bibir. Dari situ lah cinta pandang pertama yang buat aku suka lipstick ni.

Bagi yang rasa bibir kering aku syorkan scrub bibir korang kemudian pakai lipbalm dulu. Kalau tak nampak merekah dan bersisik bibir korang nanti. Untuk aku lak, aku memang dah suka tekstur dia.

Maybelline Powder Mattes Lips

Harga pun sekitar RM27. Kalau datang harga promo boleh dapat sampai RM13. Rajin-rajin skodeng sana-sini mesti ada promonyer. Malas jenjalan? Browse jer. Hermo rajin wat promo. 😀

(Visited 19 times, 1 visits today)
%d bloggers like this: