Little Vive Green Market di The Parenthood, Sunway Piramid

vive green market

Untuk mengisi masa lapang kami sekeluarga telah berkunjung ke The Parenthood sunway piramid, sempena acara Little Vive Green Market yang di adakan bagi menyokong produk tempatan dengan Slogan ‘Eat Local,Buy Local dan Grow Local.

Vive Market hijau yang diasaskan bersama oleh jenama beberapa makanan ringan di Malaysia, yang diketuai oleh Vie Verte, bertujuan untuk memperkenalkan rakyat Malaysia kepada industri f&b tempatan. Vive Green Market terdiri 80 unit unik yang berbeza dari pelbagai sektor termasuk produk pertanian tempatan, produk makanan dan minuman bebas tempatan, Handcrafters tempatan, NGO, kumpulan minoriti dan lain-lain.

Okay Jom tengok apa yang kami sempat ronda-ronda dari satu gerai ke satu gerai.

Gerai Makanan

vive green market

Produk dari Mommy J Homemade. Serbuk makanan premium yang bukan sahaja memberikan rasa yang enak malah sihat. Boleh di masukkan ke dalam bubur atau penambah perasa dalam masakan. Apa yang bagusnya tenyang produk ni, ia tanpa gula, tanpa garam, tanpa msg dan tanpa pengawet

FB : Mommy J Healthy Homemade

vive green market

Semua orang suka untuk menikmati makanan enak dan makanan ringan tetapi sering kebimbangan tentang bagaimana ini akan memberi kesan kepada berat badan dan kesihatan kita. Vie Verte menawarkan anda pelbagai makanan istimewa dan makanan ringan yang semula jadi, promosi kesihatan dan tidak manis. Korang kini boleh makan makanan ringan dan  hidup sihat!

FB : Vive Snack

vive green market

Homemade Veggie Pasta. Pasta ni memang menarik hati sebab berwarna-warni dan tidak menggunakan pewarna. Warna yang terhasil dari pasta ni ialah warna semulajadi dari sayur-sayuran. Seperti makanan sebelum tanpa pengawet, perasa tambahan, pewarna, gula, garam dan telur. Aku ada cuba tester hari tu. Memang sedap dan lembut. Nyum~~~

FB: Foodies With Love

vive green market

Daily Chili Garlic

vive green market

vive green market - food
vive green market

vive green market

Gerai Seni dan kraftangan

vive green market

vive green market

vive green market

vive green market

vive green market vive green market

 

 

 

 

 

 

 

Pelbagai aktiviti menarik juga di adakan untuk menarik pengunjung ke sini. Barang yang berkualiti, unik dan kreatif di samping makanan yang di hasilkan tanpa perlu risau akan kandungan yang di jamin sedap dan sihat.

Korang juga boleh follow fb vive green market untuk untuk rancang kunjungan korang seterusnya dan melihat sendiri gerai-gerai yang di sediakan. Selain itu produk dari vive green market ini juga boleh di dapati salah sebuah kedai Be Bold yang berada di dalam The Parenthood, Sunway Piramid.

Dah penat satu hari Akmal Imran main kat PlayLand. Sebelum balik kami singgah makan di LilliPilli. Makanan tempatan dan western semua ada. Order sahaja. Hari tu kami  pilih Chicken breadcrumb dan English Breakfast. Harga berpatutan. Pelayan semua ramah-tamah.

vive green market

(Visited 18 times, 1 visits today)