Cuti-cuti Malaysia @ Bukit Tinggi | imahtalks.com

Cuti-cuti Malaysia @ Bukit Tinggi

Bukit Tinggi

Salam semua, post kali ni pasal cuti2 di tempat tinggi dan sejuk…. Dah lama tak bercuti sejak lahirkan Imran ni. Jadi sempena cuti sekolah walaupun Imran tak sekolah lagi. Kami tiga beranak berjalan2 di Bukit Tinggi, Pahang.

Jalan dia lebih kurang nak gi ke Genting Highland juga la. Sebelum nak masuk wah tengok castle cantik giler. Besar luas. Tapi aku tak dok situ la… Dah kata Castle. Kami duduk kat Colmar Tropicale.

Bukit Tinggi

Pemandangan dari bilik kami

First day kami gi jenjalan kat Bukit Tinggi ni, kami pi cari tempat makan dah lapar. Banyak gak tempat makan dia. Antaranya La FlammeLa CigogneLa Poulet RotiLe BlasonLa Boulangerie dan Bakery House. Kami pergi makan tengah hari dekat La Poulet RotiBanyak makanan western la kat sini. Harga makan dalam lingkungan RM 20++.

Bukit Tinggi

 Bukit Tinggi

Dah lepas makan sesi merayap dan bergambar. Bila masuk bulan December ni semua tempat deco dengan Pokok krismas.

2

Nak juga amik gambar dengan pokok ni.

17

16

Kereta Kuda. Mana nak dapat kuda warna-warni macam ni. Kereta kuda asli tau. Bukan sekadar hiasan.

Bukit Tinggi

Depan bilik hotel

Dah puas jalan-jalan kat kawasan Colmar Tropicale ni. Kami gi luar kawasan gi kat dalam hutan. Konon2 ada japanesse village.

5

Kat sini korang boleh sewa baju kimono RM 20 untuk ambil gambar dalam rumah dia.

1

26

Budak yang suka masuk jari dalam mulut. (semua gambar masuk jari)

3

Rumah Jepun yang kedua.

Bukit Tinggi

Bergambar sebelum balik KL. (Macam comel jer!)

Ayah kata boleh mai lagi pasni. Lepak2 tenangkan fikiran. Tak jauh sangat la. perjalanan 1jam jer. boleh la naik turun selalu.