Ceria bersama rancangan ZooMoo Terbaru ‘ZooMoo Groove’

zoomoo groove premiers astro ch619

Pada sabtu Jumaat yang lalu aku bersama-sama keluarga telah di jemput untuk menyertai acara yang di adakan di sunway piramid sempena rancangan terbaru ZooMoo.

Kalau korang nak tahu Rangkaian ZooMoo ialah rancangan yang mendidik kanak-kanak mengenai haiwan dan alam semulajadi dan terkini telah menambah siri terbaru antaranya ZooMoo Groove. Siri menyanyi ini memperkenalkan kepada kanak-kanak tentang haiwan dan habitatnya di samping menggalakkan mereka menyanyi dan menari bersama.

zoomoo groove premiers astro ch619

Di samping itu, rancangan ini akan di kendalikan oleh Seth Drury yang merupakan penyanyi, penari, dan pelakon, malah merupakan bekas peserta Autralian Idol. Beliau merupakan bakat baru yang di pilih sebagai Renjer ZooMoo. Seth akan membawa peminat Zoo Moo melawat ke tempat-tempat yang hebat seperti di dasar laut, pergunungan, padang pasir dan macam-macam lagi di mana Seth akan menemui Zoomers dan memperkenalkan mereka kepada tempat tinggal yang baru dan haiwan yang tinggal di situ.

zoomoo groove premiers astro ch619

zoomoo groove premiers astro ch619

Konsep ZooMoo bertemakan penerokaan dan pertemuan yang menyediakan kanak-kanak dengan peluang untuk melawat lapan habitat di  dunia. Siri ini akan memperkenalkan karektor Zoomer yang aneh dan menghiburkan dan tempat tinggal mereka di pulau ZooMoo. Setiap Karektor mempunyai personaliti yang berbeza dan Seth sebagai Renjer ZooMoo akan membantu mereka mencari habitat dan tempat tinggal yang sesuai.

zoomoo groove premiers astro ch619

Imran pun tak ketinggalan menyanyi dan menari bersama rakan-rakan dan yang lebih menarik,  Renjer ZooMoo, Seth pun ada bagi memeriahkan suasana. Sangat menghiburkan!

zoomoo groove premiers astro ch619

Selepas selesai acara, media dan blogger di jamu dengan hidangan yang enak yang bertempat di Delicious, Sunway Piramid. Sambil menjamu selera, Imran dapat jumpa kawan lama iaitu Flash.  Hehehe. Sebelum ni, Imran ada jumpa Flash sempena Rancagan ZooMoo – “Lost”

zoomoo groove premiers astro ch619

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Zoomer dan tempat tinggal mereka, jangan lupa menyaksikan tayangan perdana ZooMoo Groove di siaran Astro 619, bermula pada hari rabu 5 April pada pukul 3.20 petang dengan ulang tayang pada 7.20 petang da.20n hari khamis 7.20 pagi dan ulangan pada 11.20

 

(Visited 127 times, 1 visits today)